matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pilne rozwiązanie-dzięki
aska:
oblicz wartość parametru m jeśli proste =2x−5 i y=(3−m) x+4 są równoległe
10 maj 03:39
irena_1:
Proste są równoległe, jeśli maja ten sam współczynnik kierunkowy 3−m=2 −m=−1 m=1
10 maj 08:10