rozwiaz rownanie
zad: cos2x−cos6x=sin3x+sin5x
4 gru 13:05
zad: sin3x=sin4x
sin2x+sin3x=0
tg3x=ctg2x
tgx*tg7x=1
cos2x=cosx*sin3x
tgx−tg(x−π/4)=0
sin4x=cos4x−sin4x
4 gru 13:07
zad: Nikka pomozesz cos
4 gru 13:32
Basia:
ad.1
zastosuj wzory:
cosα−cosβ= −2sinα+β2sinα−β2
sinα+sinβ= 2sinα+β2cosα−β2
ad.2
sin3−sin4x=0
i zastosuj wzór
sinα−sinβ=2cosα+β2sinα−β2
ad.3
zastosuj wzór (2)
teraz muszę kończyć; reszta później
4 gru 14:22
zad: ok
4 gru 14:54
zad: pomoze ktos?
4 gru 15:00
zad: ASie moze Ty pomozeesz
4 gru 15:09