matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz całkę
Jaaaa:
∫ lnxdx =
9 maj 21:13
Braun:
∫lnxdx |u=lnx u'=1/x v'=1 v=x| =xlnx−∫dx=xlnx−x+C
====================================
9 maj 21:17
jakubs:
Polecam poczytać część 1 Krysickiego, bardzo fajnie wytłumaczone całki.
9 maj 21:23