naszkicuj wykres funkcji f a następnie na jego pdst. omów własności funkcji f
Olgierd: naszkicuj wykres funkcji fa następnie na jego podstawie omów własności funkcji f wedlug wzoru z
zadania 8.134
| | ⎧ | 2x, jeśli x należy (−∞,0) | |
| a) f(x)= | ⎩ | x2, jeśli x należy (0,2) |
|
Jak się do tego zabrać żeby narysować tą funkcje?
9 maj 19:34
MYSZ: 1)musisz narysowac prosta y = 2x ( potrzebujesz 2 dowolne punkty, ktore uzyskasz podstawiajac
za x dowolnie wybrana przez ciebie wartosc ).
Pozniej zaznaczysz sobie na zielono czesc wykresu dla x < 0
2) rysujesz parabole y = x2, na zielono zaznaczysz fragment wykresu dla 0< x < 2 (dla x−ów
od 0 do 2.)
Zielona krzywa, to wykres twojej funkcji.
9 maj 19:46
5-latek:

Lubie rysować wykresy wiec masz
9 maj 20:56
Olgierd: dzięki, dzięki
10 maj 20:17