Wielomiany
Tarson: 1) Rozłóż Wielomiany na czynniki
a)4x7−6x4
b)252−16
2)Narysuj wykres funkcji y= 3/x i opisz jej własności
3) Brak treści zadania
a)x−2/x+2=0
b)x−2/x+2= 2x/x+2
9 maj 19:31
vaultboy: 1a) wyciągamy x4 4x7−6x4=x4(4x3−6)=4x4(x3−6/4) podstawienie c3=6/4
c=3√6/4 4x4(x3−6/4)=4x4(x3−c3)=4x4(x−c)(x2+xc+c2)=4x4(x−3√6/4)(
x2+x3√6/4+3√36/16)
9 maj 20:23
9 maj 21:11
5-latek:

| | 3 | |
Tomjest wykres funkcji y= |
| |
| | x | |
Przeciez to jest zwykla hiperbola a jej własności przecież znasz
9 maj 21:24