matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
doprowadz do najprostrzej postaci
saddssda:
cos
3
α − sin
3
α
1 + sinα x cosα
9 maj 14:29
Benny:
cosα−sinα)(cos
2
α+sinα*cosα+sin
2
α)
=cosα−sinα
1+sinα*cosα
9 maj 14:31
52:
(cosα−sinα)(cos
2
α+cosαsinα+sin
2
α)
...=
=
1+sinαcosα
(cosα−sinα)(cos
2
α+cosαsinα+sin
2
α)
=cosα−sinα
cos
2
α+sin
2
α+sinαcosα
9 maj 14:33