sinx | cosx | sinx*sinx | cosx*cosx | |||||
L=tgx+ctgx= | + | = | + | = | ||||
cosx | sinx | cosx*sinx | sinx*cosx |
sin2x | cos2x | sin2x+cos2x | 1 | |||||
= | + | = | = | |||||
sinx*cosx | sinxcosx | sinxcosx | sinxcosx |
sinx | ||
tgx = | ||
cosx |
cosx | ||
ctgx = | ||
sinx |
sinx | cosx | sin2x + cos2x | 1 | |||||
L= | + | = | = | |||||
cosx | sinx | sinx*cosx | sinxcosx |
1 | 1 | 1 | 1 | cosx | ||||||
P= | − | *ctgx= | − | * | = | |||||
sin2x | sinx | sin2x | sinx | sinx |
1 | cosx | 1−cosx | 1−cosx | |||||
= | − | = | = | = | ||||
sin2x | sin2x | sin2x | 1−cos2x |
1−cosx | 1 | |||
= | = | =L | ||
(1−cosx)(1+cosx) | 1+cosx |
cosx | ||
ctgx = | potem pomnóż na krzyż | |
sinx |
1 | 1 | cosx | 1 | cosx | ||||||
P= | − | * | = | − | = | |||||
sin2x | sinx | sinx | sin2x | sin2x |
1−cosx | 1−cosx | 1−cosx | 1 | |||||
= | = | = | ||||||
sin2x | 1− cos2x | (1−cosx)(1+cosx) | 1+cosx |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |