matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
podaj dziedzinę i miejsca zerowe funkcji
żmijok:
√3x+2√3
a) f(x)=
√x−2
2+0,4x
b) f(x)=
x
2
−25
8 maj 15:49
J:
dla dziedziny warunek: mianownik ≠ 0 miejsca zerowe: licznik = 0 i x ∊ D
8 maj 15:50
J:
a) w pierwszym przypadku : mianownik > 0
8 maj 15:50