8 | ||
cos α = | α − miara kąta ostrego | |
17 |
8 | 289 | 64 | 225 | |||||
sin2α = 1 − ( | )2 = | − | = | |||||
17 | 289 | 289 | 289 |
15 | ||
sin α = | ||
17 |
sin x | 15 | 8 | 15 | |||||
tg α = | = | : | = | |||||
cos x | 17 | 17 | 8 |
cos x | 8 | |||
ctg α = | = | |||
sin x | 15 |
x | ||
sinα = | ||
17 |
x | ||
tgα = | ||
8 |
1 | ||
ctgα = | ||
tgα |
15 | 15 | 8 | ||||
sinα= | , tgα= | , ctgα= | ||||
17 | 8 | 15 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |