wykres. wartość bezwzgledna
myperpetuo: Jak wyglądałby wykres funkcji :
f(x)=||x−2|−2|−2
powiem tak. Rozumiem proces rysowania wykresu (po rozbiciu na mniejsze rownania) do momentu :
|x−2|. Nie bardzo rozumiem, jak wygląda ||x−2||
Bardzo proszę o pomoc
7 maj 23:04
bezendu:
f(x)=|x|
f(x)=|x−2| przesuwasz o 2 jednostki w prawo
f(x)=|x−2|−2 przesuwasz o 2 jednostki w dół
f(x)=||x−2|−2| wszystko spod oś OX nad oś
f(x)=||x−2|−2|−2 przesuwasz cały wykres o 2 jednostki w dół
7 maj 23:07
Eta:
|x−2|
|x−2|−2
7 maj 23:10
myperpetuo: no ok, to czaje, a wykres ||x−2|| to jest mozliwy do narysowania w takim razie ?
7 maj 23:11
Eta:
||x−2|−2|
||x−2|−2|−2
7 maj 23:14
myperpetuo: Dziękuję Eta
7 maj 23:20
Eta:
7 maj 23:22
bezendu:
Co za niewdzięcznik !
7 maj 23:25
5-latek: A
bezendu tez się napisał zebys zrozumial/a
7 maj 23:25
Eta:
Łap
bezedndu .....

?
7 maj 23:26
myperpetuo: napisałam że ogarniam.... To było do Ciebie bezendu. Wybacz. Twój opis bardzo zrozumiały, bo
mam podobny u siebie, ale coś zepsułam i no tak wyszło.
Dziękuję, dziękuję dziękuję !
7 maj 23:27
bezendu:
Eta to po środku
7 maj 23:33