ktoś może mi w tym pomóc ???
Patrycja: W pewnej grupie konsumentów zbadano częstość korzystania z usług mobilnych pewnego banku dane w
tabeli....
Przyjmując poziom istotności 0,05 zweryfikuj następującą hipotezę.
a) Odsetek osób korzystających z rozwiązań mobilnych od 10−15 razy w ciągu tygodnia jest równy
33%
Dostałam taki wzór i podstawiłam dane do niego i nie wiem co dalej
kp = 10
10= kp = x0 +( p*N − ∑n − / n0) 8 h
10= kp= 8 + ((p1*346− 124 ) / 115)*4=
15=kp=12+ ((p2*346−239) /82)*4=
p1 − p2 =
n=346
m = 346(p2−p1)
7 maj 22:21
Patrycja: Czy ktoś to ogarnia ?
8 maj 16:15