matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
maly:
Wyznacz wielomiany F(x)=u(x)*w(x) a) u(x)=x
2
+3x−1 w(x)=x
4
−6x
3
−2x
2
a) u(x)=x
4
−x
2
+1 w(x)= −6x
3
+2x
2
−1 b) u(x)=x
3
−x
2
+x+1 w(x)=3x
2
−2x+1
7 maj 22:04