matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
W ciągu arytmetycznym (a_n), dla n\ge1, dane są a_1=3 oraz różnica r=4. Oblicz n
boom:
W ciągu arytmetycznym (a
n
), dla n\ge1, dane są a
1
=3 oraz różnica r=4. Oblicz największe n takie, że a
1
+a
2
+\ldots+a
n
<2211.
7 maj 21:52