sin6x=-cos5x
Songo: sin6x=−cos5x Mam pytanie jak −cos5 zamienic na sin? i drugie pytanie jakby to wyglądało jakby
nie było minusa przed cosinusem. Jak może ktoś to rozpisać proszę
7 maj 21:26
J:
np: −cos5x = sin(270 + 5x)
drugi: sin6x = cos5x ⇔ sin6x = sin(90 − 5x)
7 maj 21:29
Songo: ale jeśli sinus w trzeciej jest ujemny to nie wystarczy −cos5x= sin(180+5x)?
7 maj 21:36
7 maj 21:38
Songo: aa wiem bo przecież przy 180 nie zmienia się funkcja w kofunkcje

dziękuje J: kimkolwiek jesteś
7 maj 21:40
Songo: i jeszcze jedno możesz mi rozpisać jak obliczyć sinx=−1/2?
7 maj 21:56