prosze
kasiuniak: Narysuj wykres funkcji y=2x. podaj argumenty , dla których wartości sa równe 32
4 gru 08:02
Nikka: Część druga zadania:
2x = 32
2x = 25
Z własności funkcji wykładniczej:
x = 5
4 gru 08:19
kasiuniak: a jakj narysowac wykres?
4 gru 08:22
Nikka:

rysując wykres, zaznacz kilka punktów np. weź x = −2, −1, 0, 1, 2 i oblicz ile dla danego x
jest równy y
wykres nie przecina osi OX
4 gru 08:25
kasiuniak: a jak mam to obliczyc ja jestem noga z matematyki:(
4 gru 08:26
Nikka: x = 1 to 21 = 2
x=0 to 20 = 1
itd.
4 gru 08:53