matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomożcie
kasiuniak:
Oblicz pięć początkowych wyrazów ciągu a) b
n
=n−3n
2
4 gru 07:59
BiebrzaFun :
jeśli n∊N to b
0
=0 b
1
=1−3=−2 b
2
=2−12=−10 b
3
=3−27=−24 b
4
=4−48=−44 b
5
=5−75=−70
4 gru 08:19