Udowodnij, że
Vi__:

CD jest wysokością
kąt BCA = 120
o
udowodnij, że
| | √3 | | a2b2 | |
|CD| = |
| √ |
| |
| | 2 | | a2+ab+b2 | |
7 maj 18:44
7 maj 19:14
Eta:
No to czekaj ........."tatko latka"
7 maj 21:07
Eta:
Szkoda, bo zadanko ......... łatwiutkie
7 maj 21:09
J:
Nie żartuj
Eta 
.. już tu ktoś napisał,że to nasz obowiązek,bo po to jest forum
7 maj 21:10
Eta:
Idę na dobrą herbatkę
7 maj 21:12
PW: Świat składa się z chętnych ludzi. Jedni chętnie pracują, inni chętnie im na to pozwalają.
(cytat z pamięci)
S. Garczyński
7 maj 21:42
Eta:

Nie nauczyła mamusia słowa dziękuję!
Rozwiążę to zadanie dla innych ( może podziękują

W trójkącie ECB o kątach 30
o, 60
o, 90
o:
z tw. kosinusów w trójkącie ABC : c
2= a
2+b
2+ab
z podobieństwa trójkątów EAB i CAD z cechy (kkk)
| | √3 | | ab | | √3 | | a2b2 | |
h= |
| * |
| = |
| *√ |
| |
| | 2 | | √a2+ab+b2 | | 2 | | a2+ab+b2 | |
7 maj 23:44
Benny: Dla
Ety
7 maj 23:49
Eta: Dzięki wieeeeelkie
7 maj 23:50
Eta:
Benny do spania

Musisz być wyspany, bo jutro ma być 100% !
Powodzenia
7 maj 23:55
Benny: Nie lubię prawdopodobieństwa!
Dobranoc
7 maj 23:56
Eta:

będzie z niego tylko jedno zadanie !
7 maj 23:57
Benny: Eta ciesze się bo dobrze mówiłaś, było jedno zadanko z prawdopodobieństwa i do zrobienia!
8 maj 13:18
Eta:
Gratulacje
8 maj 13:20