wyznacz wspolrzedne srodka i odcinka, prosta prostopadła
Magda: ZADANIE 1. WYZNACZ WSPOLRZEDNE SRODA I PROMIEŃ OKRĘGU O RÓWNANIU : X2−X+Y2+12Y=19
ZADANIE2.wyznacz rownanie prostej k prostopadłej do prostej l o rownaniu −x+5y−3=0 i
przechodzacy przez punkt a(−1,7)
ZADANIE3. Sprawdz czy do prostej K przechodzacej przez punkt A(−1,5), B(1,−1) C (1/2,−3)
ZADANIE4.Oblicz długośc okręgu opisanego na trokacie równobocznym o wierzchołkach A(−3,1)
b(4,−6)
ZADANIE5.Wyznacz punkty wpólne prostej o równaniu 2x−y+4=0 i okregu o równaniu x2−2x+y3+4y=32
7 maj 17:20
Tadeusz:
to już cała praca domowa?

To zaczynaj ...
7 maj 17:34
Janek191:
z.1
x
2 − x + y
2 + 12 y = 19
( x − 0,5)
2 − 0,25 + ( y + 6)
2 − 36 = 19
| | 221 | |
( x − 0,5)2 + ( y + 6)2 = 55,25 = |
| |
| | 4 | |
więc
| | √221 | |
S = ( 0,5 ; − 6) oraz r = |
| |
| | 2 | |
7 maj 18:17
Janek191:
Popraw treść zadania 3 i 4.
7 maj 18:19