Oblicz!! błagam o szybką odpowiedź
Żaneta: oblicz :
A)
2log4 116
B)
643/2 *(14)2 / (2√22)
C)
81−log84
d)
3√√64
7 maj 14:16
J:
| | 1 | | 1 | |
A) log4(1/16) = −log416 = −2 wtedy: L = 2−2 = |
| = |
| |
| | 22 | | 4 | |
7 maj 14:20
7 maj 14:21
J:
| | 26*2−4 | | 22 | |
B) = |
| = |
| = 1 |
| | 2*2 | | 22 | |
7 maj 14:23
J:
D) = 3√8 = 2
7 maj 14:24
Żaneta: 643/2 * (14)2 / (2√2)2
babola strzeliłam w tym zadaniu na końcu
7 maj 14:28
J:
no to w mianowniku będzie 8 zamiast 4
7 maj 14:32
Żaneta: w zadaniu B ?
7 maj 14:33
J:
no przecież to jest przykład B)
7 maj 14:39
Żaneta: a to zadanie w punkcie D . ma troche inny temat tam trzeba zapisać w postaci potęg. Przepraszam
za kłopot
7 maj 14:40
J:
= (√64)1/3 = 81/3 = 23*(1/3) = 21 = 2
7 maj 14:42
Żaneta: dziękuje .
7 maj 14:45
Żaneta: Narysuj wykres funkcji
f(x)=2x−1 − 3
Na podstawie wykresu omów jej wartości
7 maj 14:46
J:
1) rysujesz: y = 2x
2) przesuwasz o 1 w prawo
3) przesuwasz o 3 w dół
7 maj 14:47
J:
7 maj 14:48
Żaneta: i to już ?
A skąd mam wiedzieć w których liniach ma przechodzić wykres przez osie?
Oblicza się to jakoś ?
7 maj 14:51
Żaneta: okey . pytania nie było doszłam już o co chodzi ; )
a te wartości mógłbyś / mogłabyś mi pomóc podać?
7 maj 14:53
J:
policz : f(0) − przecięcie z osią OY
0 = 2x − 3 − przecięcie z osią OX
7 maj 14:57