sin(360 -60) = sin-60?
smueleele: witajcie, mam szybkie pytanko
czy sin (360 − 60) = sin −60?
czy jesli tak, to czy to samo bedzie dla innych funkcji (ctg, tg, cos) oczywiscie z zachowaniem
zasad + i −, czyli tg i ctg (360 − 60) = tg 60 i ctg 60
7 maj 13:39
J:
dla każdej z tych funkcji : F(360 − α) = F(−α)
7 maj 13:45
Draghan: Wzory redukcyjne − kolekcja klasyki, polecam i pozdrawiam.

Ewentualnie sposób na "k * 90
o + α" plus wierszyk o znakach.
7 maj 13:46
smueleele: ok dziękuję rozumiem

jeszcze jak mogę mieć jedno pytanie
cosα * sinα= cos*sinα czy cos*sin*α
2 ?
7 maj 15:15
J:
a skąd kwadrat ?
7 maj 15:35