matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dla podanej wartości x oblicz wartość wyrażenia:
Kamila:
Dla podanej wartości x oblicz wartość wyrażenia: |7−x|+|x−3|= dla x=5+√2
3 gru 23:05
M:
2 maj 19:33
Podstawy Geometrii:
3<(5+
√
2
)<7 7−(5+
√
2
)+(5+
√
2
)−3 7−5−
√
2
+5+
√
2
−3= 7−3=4
2 maj 19:45