matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
Monika :
rozwiąż równanie
1
1
( x
2
+
)
cos2x
* ( x
2
+
)
sin2x
=1
2
2
7 maj 13:05
J:
1
⇔ (x
2
+
)
cos2x+sin2x
= 1 ⇔ cos2x+sin2x
2
1
lub (x
2
+
) = 1 i cos2x+sin2x =1
2
7 maj 13:21
J:
pierwsza linijka: cos2x + sin2x = 0
7 maj 13:37