Znajdź 3 liczby które spełniają równanie
Maturalny: Znajdź 3 liczby które spełniają równanie:
a3 + b3 = c3
a, b, c należy do naturalnych*
7 maj 13:03
wmboczek: 0,0,0 jeśli 0 ∊N
7 maj 13:31
Maturalny:
No tak, tylko że jest to zadanie z rozszerzonej matematyki za 3pkt i wątpię żeby za taką
odpowiedź były punkty. Zresztą w poleceniu jest podane, że trzeba znaleźć 3 liczby i to chyba
trzeba zintepretować jako 3 różne.
7 maj 13:55
7 maj 14:02
Mila:
a=0 i b=c
lub
b=0 i a=c
0,1,1
0,5,5
3,0,3
7 maj 17:33