czynniki
damian19: pytanie czy : 8x3+125=3(2x3+5) jest dobrze ?
jesli tak to ktos po krotce moze mi wytlumaczyc skad sie wziela ta 3 przed nawiasem i 2x3 ?
7 maj 00:57
pigor: ..., jeśli pytasz jak rozłożyć 8x
3+125 na czynniki,
to np. tak : 8x
3+125 = (2x)
3+5
3= (2x+5)(4x
2−10x+25),
a to u Ciebie, nie mam pojęcia co to i skąd

...

−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
7 maj 01:20
Qulka: 8x
3+125 = (2x+5)(4x
2−10x+25)
3258
7 maj 01:21
damian19: po prostu kolega podal taki wynik i sie glowilem skad to dlatego zapytalem,dzieki za poprawe
7 maj 01:34
5-latek: A ty sam nie potrafisz pomyslec ?
czy 3*2x3 jest rowne 8x3?
7 maj 09:11