matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
łukasz:
lim 3*2
2
n−5/8*4
n
−5
6 maj 19:11
Janek191:
3*2
2n
− 5
Czy a
n
=
?
8*4
n
− 5
6 maj 19:13
Janek191:
3*4
n
− 5
5
3 −
4
n
a
n
=
=
8*4
n
− 5
5
8 −
4
n
więc
3 − 0
3
lim a
n
=
=
8 − 0
8
n→
∞
6 maj 19:15
łukasz:
dzięki
6 maj 19:36