...
Phoebe Campbell:
Uzasadnij, że liczba 2
19 * 7
13 jest większa od liczby 2
13 * 7
15.
Czy mogę to zrobić w następujący sposób?
6 maj 18:10
Phoebe Campbell: Albo mając takie zadanie:
wykaż, że jeżeli a = ... i b = ... to b = 9√a
mogę podstawić wartość a pod b = 9√a i wyliczyć b?
Czy nie mogę korzystać z twierdzenia w ten sposób?
Zawsze mam z tym problem..
6 maj 18:16
Janek191:
| 219*713 | | 26 | | 64 | |
| = |
| = |
| > 1 |
| 213*715 | | 72 | | 49 | |
Tak
6 maj 18:55
Phoebe Campbell: Dzięki
6 maj 19:38