matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie
Nata:
Oblicz równanie sinπx=
1
2
.
6 maj 18:06
Mila:
π
π
πx=
+2kπ lub πx=π−
+2kπ
6
6
π
5π
πx=
+2kπ lub πx=
+2kπ /:π
6
6
1
5
x=
+2k lub x=
+2k
6
6
=====================
6 maj 18:41
Nata:
Dzięki
7 maj 12:27
Mila:
7 maj 15:47