matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tożsamość
mark:
1
1
sinx
cosx
(
−
)(1+tgx+ctgx)=
−
cosx
sinx
cos
2
x
sin
2
x
6 maj 16:14
Janek191:
1
1
sinx
cos x
= (
−
)*( 1 +
+
) =
cos x
sin x
cos x
sin x
1
sin x
1
1
1
cos x
=
+
+
−
−
−
=
cos x
cos
2
x
sin x
sinx
cos x
sin
2
x
sin x
cos x
=
−
= P
cos
2
x
sin
2
x
6 maj 17:50
mark:
wielkie dzięki Janek191
6 maj 18:14