Pochodna funkcji
L: Naszkicuj wykres funkcji f(x) = −(x−1)
2 oraz sieczną wykresu przechodzącą przez punkty o
odciętych x0 = 1 i x1= 2. Oblicz współczynnik kierunkowy tej siecznej.
Wykres mam, ale jak narysować sieczną?
6 maj 13:10
J:
Wyznacz punkty A i B i napisz równanie prostej prze A i B
6 maj 13:12
L: Jezuus, jak się wyznaczało punkty?
6 maj 13:25
J:
przecież A i B należa do wykresu : A(x0,f(x0)) i B(x1,f(x1))
6 maj 13:27
J:
6 maj 13:41
L: Oo. okej, ogarnęłam. Dziękuje
6 maj 14:03
L: Współczynnik wyszedł −1, tak?
6 maj 14:05
J:
6 maj 14:05