matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykres funkcji
majki :
2
Dana jest funkcja okreslona wzorem f(x)=−
,xeR − {−1} naszkicuj wykres tej funkcji.
x+1
Podaj zbior tych argumentow dla ktorych funkcja f przyjmuje wartosci ujemne. podaj wzor funkcji g(x)=f(x−3) i okresl jej dziedzine.
6 maj 11:59
J:
tu masz wykres..
2
2
g(x) = −
= −
x−3 +1
x−2
6 maj 12:08
majki :
dzieki ci
6 maj 12:09