Pytanie, zbiory
Vin: Czy dobrze rozwiązuje to zadanie?
Wypisać maksymalnie 7 elementów zbioru:
a){(x,y)∊N02;m=n}
b){(x,y)∊N2;m= 6}
ad.a
{(0,0), (1,1), (2,2), (3,3), (4,4), (5,5), (6,6)}
ad.b
{(6,0), (6,1), (6,2), (6,3), (6,4), (6,5), (6,6)}
5 maj 19:23
Vin: Tam ma być x,y zamiast m,n mój błąd
5 maj 19:32
Kacper:
popraw treść, bo coś nie tak
5 maj 19:32
Kacper:
Dziwne polecenie

Maksymalnie 7

Ja bym wypisał po jednym elemencie

Nie podoba mi się b) tam masz N czy N
o? bo rozumiem, że zbiór N={1,2,3,...} a
N
0={0,1,2,3,...}
5 maj 19:34
Vin: dokładnie tak, w b) mam N bez 0. Przykład a) jest dobrze?
5 maj 19:35
Kacper:
a) jest ok
W b) wyrzuć parę z 0 i bedzie dobrze
5 maj 19:36
Vin: Aha faktycznie

N jest bez 0

A jak będzie wyglądało rozwiązanie takiego zbioru:
{(x,y)∊N
2 ; minimum{x,y} = 3} to będzie zbiór pusty?
5 maj 19:41