q2 | 2 | ||
= | |||
q4 | 4.5 |
1 | 20 | ||
= | |||
q2 | 45 |
1 | 4 | ||
= | |||
q2 | 9 |
9 | 3 | 3 | ||||
q2= | ⇔q= | lub q=− | ||||
4 | 2 | 2 |
9 | ||
a1* | =2 | |
4 |
4 | ||
a1=2* | ||
9 |
8 | ||
a1= | ||
9 |
1−q10 | ||
S10=a1* | ||
1−q |
3 | ||
q= | ||
2 |
8 |
| ||||||||||||
S10= | * | dokończ obliczenia | |||||||||||
9 |
|
3 | ||
lub q=− | ||
2 |
8 |
| ||||||||||||
S10= | * | dokończ obliczenia | |||||||||||
9 |
|
a5 | 9 | 3 | 3 | |||||
q2= | ⇒ q2= | ⇒ q= | lub q= − | |||||
a3 | 4 | 2 | 2 |
a3 | 8 | |||
a1= | ⇒ a1= | |||
q2 | 9 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |