pomóżcie prooooszę.. :( to na jutro
Dominika : 1. Rozwiąż równanie
a. x−3 / x−2 = x+3 / x+2
b. x+1 / x = x+1 / 2x+1
c. x+1 / 2x−1 − 2/x = 0
2. Znajdź pierwiastki całkowite równania
a. x / −3 = 15 / x+2
b. 2x−2 / x+2 = x / x−1
c. 6x−4 / 2−3x = −2x
d. 6x +1 = 2 / x
3. Rozwiąż równanie
a. 1 / 1−x + x / x−1 =1
b. 2x / 2x+3 − 1 = 2x / 2x−3
c. 6 / x − 1 = 2 / x−1
d. 2x+1 / x2 − 9 − 3 / x−3 = 0
e. x−2 / x−5 + x−3 / x−5 = 2x − 5
f.x−1 / x+1 − x+2 / x−2 = 3
g. x+5 / x+4 + 5 / x−2 = 1 / x+4
h. 1 / 2x + 1 / 2(x+2) = 1
5 maj 18:13
kix:
zacznij Królowo cokolwiek rozwiązywać, zobaczymy gdzie robisz babole (a może nie robisz)
5 maj 18:40
Metis: 1) Zapisuj to porządnie
2) Wkład własny...
5 maj 18:41
kix:
wkład własny jest − trzy zadania o podpunktach nie wspomnę
5 maj 19:14