bardzo proste zadanie
fajfi: mam pytanie czy jesli y2 = 256 − x2 to y = 16 − x
5 maj 17:23
ICSP: nie
5 maj 17:40
fajfi: a moge wiedziec ile to jest i jak to zapisac

?
5 maj 17:43
J:
np: y2 = (16 − x)(16 + x)
5 maj 17:45
fajfi: eh no tak ale mialem wyznaczyc y przy zalozeniu ze x jest wieksze od 0
5 maj 17:49
fajfi: albo inaczej mialem figure z ktorej zapisalem taka zaleznosc(pitagorasem) czyli ta na gorze i
chce z niej wyznaczyc y (bez kwadratu )
5 maj 17:53
ICSP: y = ±√256 − x2 gdy tylko x ∊ [0 , 16]
5 maj 17:54
fajfi: eh dobra juz ogarniam kurde podstawilem za y 16−x w dalszej czesci dlatego mam inny wynik eh
5 maj 17:56