MATURA 2015
Marek216: Są już arkusze.
5 maj 14:31
5 maj 14:36
Marek216: 11.A
12.C
13.D
14.D
15.D
5 maj 14:37
Marek216: 16B
17.A
18.A − chyba nie che mi się sprawdzać
19.D
20.A
5 maj 14:38
Marek216: 21.C
22.C
23.D
24.D
25.B
5 maj 14:39
Marek216: 26.(2x−2y)2+y2≥0 + ble ble
lub 4(x−y)2+y2≥0 + ble ble
5 maj 14:41
Marek216: 10* źle spisałem odpowiedz ma być B
5 maj 14:44
20: A czy na tej stronie jest moze matura wedlug starej formy dla technikum?
5 maj 14:45
reyg: 20, na CKE obydwie już udostępnione, może być problem z otworzeniem... bo przeciążenia
5 maj 14:46
Marek216: To są odp dla technikum.
5 maj 14:47
Marek216: 27. x∊(−∞;1/2> u <2,+∞)
5 maj 14:48
Marek216: 28. 4x2(x+1) −(x+1)=0
(x+1)(2x−1)(2x+1)=0 ⇔x=−1 lub x = 1/2 lub x = −1/2
5 maj 14:49
Marek216: 29. q= −3 , b) pozostałe miejsca zerowe to: 1,3
5 maj 14:50
Marek216: 30 Sciągu = 10970
5 maj 14:52
Marek216: 31. Można wyznaczyć kąt LOK = 62 stopnie
LOK jest kątem środkowym a KML wpisanym opartym na tym samym luku zatem KML=LOK/2=31stopni
5 maj 14:54
Marek216: 32. Długość krawędzi podstawy a=6√2
Pc=144+384 √2
5 maj 14:55
Marek216: 33. P(C) = 5/25
5 maj 14:55
Marek216: *33. P(c)=5/23
5 maj 14:56
Marek216: 34. t = 5/6 h = 50 min
I tak to powinno wyglądać mniej więcej.
5 maj 14:56
100% info: 5/23*
5 maj 14:57
Marek216: Poprawiłem się od razu. Sry, źle przycisnąłem z pośpiechu
5 maj 14:58
100% info: jeszcze zle zadanie 19, ma byc C
5 maj 14:58
Marek216: Tak prawda, wszystko z pośpiechu
5 maj 14:59
100% info: myslisz, ze strace punkt, jesli wszystko robilem dobrze w zadaniu 33, tylko wynik ostateczny
3/23 z pospiechu?
5 maj 15:00
Marek216: Popatrz sobie jakie są klucze do zadań z prawdopodobieństwa za 4 −5 pkt na cke z poprzednich
lat. Moze być zapis, że za dobrą metodę jest max.
5 maj 15:01
100% info: ok dzieki, na ile % liczysz?
5 maj 15:02
Marek216: Zobaczymy 94−100 zależy czy za zapis gdzieś nie obetną
5 maj 15:03
Monika: W 29 (nowa) wyszło 3 i −6?
5 maj 15:07
Marek216: Tak
5 maj 15:11
Martiminiano: | | 1 | |
100%info, zrobiłem dokładnie to samo. Wpisałem |
| ... |
| | 23 | |
5 maj 15:33
Marek216: 
zawsze się coś musi wysr**
5 maj 15:34
lupa: proste jak barszcz albo obsługa cepa
ale i tak 20−24% polegnie bo nie może być pobity rekord sprzed roku
5 maj 15:48
Abc: Marek w zadaniu 28 wyliczylem x, ale w odpowiedzi nie pisalem "lub" tylko wypisalem ile ma x,
tzn
x=−1 x=1/2 x=−1/2. Jak myślisz zalicza mi to?
5 maj 16:08
Marek216: A w odpowiedzi jak napisałeś ?
5 maj 16:17
Marek216: Sry, zgubiłem słowo w odp.

, czasami są od z przecinkami a jak są z przecinkami to może tak
też może być
5 maj 16:19
adolf : zadanie 33 /// 76+41−27=90 ///// 115−90=25 /// to 25/115 <=> 5/23
5 maj 17:58