1 | ||
Pole trójkąta ABC = P = | *2b*3c*sinα = 3bcsinα | |
2 |
1 | 9 | |||
Pole trójkąta ABC = P = | *3a*3c*sinβ = | acsinβ | ||
2 | 2 |
1 | ||
Pole trójkąta ABC = P = | *2b*3a*sinγ = 3absinγ | |
2 |
1 | 1 | |||
Pole trójkąta (1) P1 = | b*2c*sinα = bcsinα = | P | ||
2 | 3 |
1 | 2 | |||
Pole trójkąta (2) P2 = | c*2a*sinβ = acsinβ = | P | ||
2 | 9 |
1 | 1 | |||
Pole trójkąta (3) P3 = | a*b*sinγ = | P | ||
2 | 6 |
1 | 2 | 1 | ||||
P1 + P2 + P3 = | P + | P + | P = ... ⇒ ... dokończ | |||
3 | 9 | 6 |
P1 | bc sinα | 1 | 1 | |||||
np. | = | = | ⇒ P1 = | P | ||||
P | 3bc sinα | 3 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |