matura2k15
Kubuś: W ostatnim zadaniu na maturze (stara podstawa) wyszło 1h 40 min. Nie mylę się?
5 maj 12:20
Ajtek:
A czy my jesteśmy wróżbitami?
5 maj 12:21
Kubuś: Po co piszemy, kiedy nie znamy odpowiedzi? Czekam na informacje od jakiegoś maturzysty.
5 maj 12:23
Metis: Pytania się... precyzuje.
5 maj 12:24
sprawdzone_info: 50 minut
5 maj 12:48
100% info: wyszlo 50 min na 100000% pozdro
5 maj 12:52
x: mi wyszlo 90 min, kuba pewnie zapomnial odjac 10 minut...
5 maj 13:22
100% info: to zle Ci wyszlo bo dobry wynik to 50 min
5 maj 13:34
Kubuś: t = czas adama.
v=15/t
(v+4.5)(t−(1/6))=15
Nie pamiętam tylko, czy + czy − w drugim nawiasie. Wychodzi t = czas adama = odpowiedź.
5 maj 13:43
Kubuś: 50 minut, fakt. w pierwiastku w mianowniku dałem a, zamiast 2a. zetną punkt?
5 maj 13:58
x: no i 50+40=90 wiec o co ci chodzi czego sie rzucasz
5 maj 14:09
Anna Stacherska: zamknijcie te mordy bo i tak nie zdacie wszysscy..
5 maj 14:16
Monika Ratownika: ja to i tak komuś obciągne i sobie zdam na 80% na luzie
5 maj 14:18
5 maj 14:18
Marek216: Ja zamiast 36 w mianowniku napisałem 32 i wyszło mi przez to t=15/16 zamiast 5/6(równanie i
delte mam dobre) bd za to max punktów ? Pytałem już o to ale wole się jeszcze upewnić.
5 maj 14:20
Georg Cantor: ja rok temu za cos takiego 0 pkt dostalem, takze watpie
5 maj 14:21
Marek216: Przecież pisze w informatorze i kluczach, że konsekwentne doprowadzenie obliczeń do końca jest
5 pkt.
5 maj 14:23
Georg Cantor: i co z tego
5 maj 14:23
Kubuś: Geogr to idiota, nie zwracaj uwagi

'jest napisane w kluczach'. Tak, mamy 5 pkt.
5 maj 14:24
Marek216: A jaki zrobiłeś błąd konkretnie, i to z tego, że skoro musi tak być to tak jest a jak nie bd to
można się odwołać.
5 maj 14:24
Marek216: Jesteś 100% pewny ?
5 maj 14:25
Kubuś: Tak. Od 5 lat tak jest. Ludzie delty nie potrafią liczyć, a 3 punkty dostają. Mamy full.
5 maj 14:26
Marek216: Mamy ? też pisałeś w tym roku ?
5 maj 14:30
Kubuś: No pisałem. Pod koniec liczenia delty odrzucilem jedną ujemną i w drugiej wpisałem −b+√Δ/a,
zamaist −b+√Δ/2a i wyszło mi godzina 40 zamiast 50 minut. Za to jest 5 punktów.
5 maj 14:32
Marek216: A może się wypowiedzieć ktoś inny jeszcze ?
5 maj 14:46
Marek216: ?
5 maj 15:00
Szymon wielbiciel cip: moim zdaniem poprostu nie dostaniesz punktów
5 maj 15:07
Marek216: Up, nie ciebie pytam
5 maj 15:13
Marek216: Up, Jak zamiast 36 w mianowniku napisałem 32 i wyszło mi przez to t=15/16 zamiast 5/6(równanie
i
delte mam dobrze) bd za to max punktów ? Pytałem już o to ale wole się jeszcze upewnić.
5 maj 15:44
Kubuś: nie będziesz miał maxa na 100%
5 maj 16:00
Marek216: Przedtem mówiłeś inaczej
5 maj 16:09
piotr: Witam. Jestem egzaminatorem. Sprawa ma się tak, odejmujemy tyle punktów o ile się pomylisz.
I tak w tej sytuacji liczymy punkty: miało być 50 min, wyszło Ci 1h 40min (100 min)
|50|−|100|=50
Odejmujemy 50 punktów. Całe zadanie było za 5 punktów, więc potrącimy Ci z innych zadań,
Pozdrawiam,
Piotr
5 maj 18:50
Marek216: Srata tata, za błąd rachunków przy dobrej metodzie odejmowany jest 1 pkt.
5 maj 18:54
Kubuś: Czyli mam −50. Pozdrawiam
6 maj 14:33