s
poho: do sprawdzenia 2 indukcja
n
k=0
1. n = 1
P = 3
1 = 3
i już tutaj ma błąd bo 1 ≠ 3, wydaje mi się, że podstawiam dobrze
4 maj 23:55
5 maj 01:09
poho: ale czemu dwa razy dodajesz symbol newtona ?
5 maj 07:46
J:
bo sumujesz wyrazy od k = 0 do k = n , skoro n = 1 , to sumujesz dla k =0 + dla k = 1
5 maj 07:53
J:
| | | | | | | |
dla n = 2 sumowałbyś trzy symbole: | + | + | |
| | | | |
5 maj 07:54
poho: dla n = 3 cztery symbole i tak dalej ?
5 maj 08:03
poho: ale w ogóle czemu trzeba sumować od k = 0 do k = n ?
5 maj 08:05
J:
n
bo tak jest ten szereg zdefiniowany ∑ ( suma od k = 0 do k = n )
k=0
5 maj 08:11
poho: ok dzięki
5 maj 08:47
Adam:
5 maj 12:00
poho: dla bazy indukcji n = l będzie tak ?:
5 maj 18:37
poho: = 2l
5 maj 18:38
poho: ?
5 maj 23:19
Godzio:
Nie brakuje 1?
5 maj 23:42
Godzio:
W ogóle zapis jest do bani
| | | |
2 + 3 + ... + | −− co to za suma? |
| | |
5 maj 23:43
poho: jakiej 1 ? pierwszy wyraz = 2 ? nie ogarniam tego dwumianu
5 maj 23:47
Godzio:
Ja nie ogarniam Twojego zapisu.
5 maj 23:52
poho: a mógłbyś rozpisać po swojemu ?
5 maj 23:54
Godzio: Ale co tu rozpisywać skoro nie wiem co?
6 maj 01:37
poho: kolejne etapy indukckij, bo nie wiem jak to rozpisuje sie w przypadku symbolu newtona
6 maj 07:24