Parametry
Krzysiek2005: Moglbyy mi ktos napisac, jak doprowadzic x1−x2 do jakiegos wzoru Viete'a?
3 gru 21:56
Godzio: pomoge
3 gru 21:59
as: też bym pomógł ale cóż

Kto pierwszy ten lepszy.
3 gru 22:02
Krzysiek2005: mozesz as tez pomoc

prosze
3 gru 22:04
plastuś:
Jeżeli masz dane x1 −x2
to:
(x1−x2)2 = (x1+x2)2− 4x1*x2
3 gru 22:07
Krzysiek2005: aha, no tak. Dziekuje bardzo
3 gru 22:08
plastuś:
3 gru 22:09
Krzysiek2005: a jak mam tylko |x1−x2|?
3 gru 22:10
Krzysiek2005: znaczy sie |x1−x2|=1 to jak rozpatrze przypadki i podstawie liczby, to na koncu wystarczy
spierwiastkowac?
3 gru 22:11
plastuś:
tak
3 gru 22:15
plastuś:
możesz tak:
Ix1−x2I= 1
to:
x1−x2 = 1 lub x1 −x2 = −1
3 gru 22:18