matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potegi
Adam:
a=2
2
4 b=3
1
8 c=5
1
2 uporządkuj liczby od największej do najmniejszej
4 maj 17:39
Adam:
a=2
24
b=3
18
c=5
12
miało być
4 maj 17:51
Benny:
2
24
=(2
4
)
6
=16
6
3
18
=(3
3
)
6
=27
6
5
12
=(5
2
)
6
=25
6
b>c>a
4 maj 17:57