4 maj 17:06
J:
| | 1 | | 1 | |
= lim 3 − (1 + |
| + |
| + ...) =[ 3 − ∞] = − ∞ |
| | 2 | | 3 | |
4 maj 17:25
Tyrmand: Heh, ciekawe jakim cudem do minus nieskończoności na zdrowy rozum? Minus jeden do jakiejkolwiek
potęgi da 1 lub −1. Przez nieskończoność zawsze zero, więc wynik jest 3. Przecież to nie jest
suma ciągu, tylko jego granica.
4 maj 18:52
Tyrmand: Heh, ciekawe jakim cudem do minus nieskończoności na zdrowy rozum? Minus jeden do jakiejkolwiek
potęgi da 1 lub −1. Przez nieskończoność zawsze zero, więc wynik jest 3. Przecież to nie jest
suma ciągu, tylko jego granica.
4 maj 18:53