Programowanie Pascal
Klodzia: Proszę o pomoc. Wyskakuje mi 1 błąd "syntax error ; expected but To found" dotyczący tej
linijki na czerowono. Dopiero się uczę i jeśli znajdziecie jakieś inne błędy, albo macie
cenne rady to piszcie

Zadanie Silnie
Wartość k−tej silni wielokrotnej z liczby n (oznaczaną przez n z k wykrzyknikami) obliczamy ze
wzorów n

...! = 1, jeśli 0<=n<k, oraz n

...! = n((n−k)

...!), jeśli n>=k (we wszystkich
wzorach występuje po k wykrzykników). Napisz program służący do obliczania wartości silni
wielokrotnych.
Wejście
W pierwszej linii wejścia znajduje się jedna liczba całkowita t<=10 oznaczająca liczbę testów.
W kolejnych liniach znajdują się poszczególne testy. Każdy z nich składa się z dwóch liczb
całkowitych, n oraz k (1<=n,k<=12).
Wyjście
Dla każdego testu wypisz w osobnej linii wartość k−tej silni liczby n.
Przykład
Wejście:
3
5 1
5 2
10 4
Wyjście:
120
15
60
program ksilnie;
function sil(t,n,k:integer):longint;
var i,j:integer;
begin
j:=1 to t do
begin
sil:=1;
if n>=k do
begin
i:=n;
while i>=1 do
begin
sil:=sil*i;
i:=i−k;
end;
end;
end;
var t,n,k,i,j:integer;
readln(t);
readl(n,k);
writeln(sil(t,n,k));
readln(n);
end.