matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciag
aaddaa:
wyznacz sume dwudziestu poczatkowych wyrazow ciagu geometrycznego majac dane a
1
=3 , a
2
=1,5
3 gru 21:42
plastuś:
a
2
= a
1
*q 3*q= 1,5 => q= 0,5
q
20
−1
S
20
= a
1
*
= ......... dokończ
q−1
3 gru 21:48