Matura
Saizou :
Powodzenia tegorocznym maturzystom, aby ten egzamin był tak prosty jak kąt π.
Pamiętajcie żeby nie wpadać w panikę

I smacznej czekolady, ponoć obniża poziom stresu
3 maj 22:07
Qulka: jak kąt π/2
3 maj 22:09
Saizou :
| | π | |
Qulko nie jako |
| , to było specjalnie jako π, żeby był podwójnie prosty xd |
| | 2 | |
3 maj 22:11
Qulka: i dodatkowo po prostej

ale czasem takie głupoty się wtapetują i będą potem pisać że prosty
to Pi razy oko
3 maj 22:12
Eta:
3 maj 22:12
Kejt: Qulka, to samo miałam napisać

ale stwierdziłam, że chodzi o "prosty" jako linię prostą
3 maj 22:12
3 maj 22:14
Godzio:
Ech, matematycy, nawet coś prostego potrafią skomplikować
3 maj 22:14
Qulka: proste jak sprężynka w kieszeni
3 maj 22:19
Mila:
Maturzyści już śpią.
3 maj 22:20
Eta:
"kosmate myśli"
3 maj 22:21
Eta: ........... Qulki
3 maj 22:21
Godzio: Mhm

Oby tylko Ci moi maturzyści pozdawali
3 maj 22:22
Eta:
Uczniowie takiego mistrza jak
Godzio! muszą zdać
3 maj 22:23
Qulka: przecież tej matury naprawdę ciężko nie zdać

wystarczy nauczyć korzystać z tablic
3 maj 22:23
Mila:
Też mam Godzio obawy, ale jestem dobrej myśli, jeśli chodzi o podstawę, gorzej z R.
3 maj 22:23
Mila:
Qulka, ostatnie propozycje były bardziej skomplikowane.
3 maj 22:24
Kejt: Ja mam nadzieję, że mój brat nie obleje..ale bardziej o polski się martwię niż matmę..
3 maj 22:25
Godzio: Qulka, da się nie zdać... niestety. Trafiają się takie przypadki, których po prostu się
nie da nauczyć

Zobaczymy jaki poziom będzie tej matury, aczkolwiek rozszerzenie myślę, że
nie będzie najgorsze, niby doszła analiza, ale to są same proste rzeczy. Osobiście uważam, że
łatwiejsze aniżeli by to były rzeczywiście zadania z rozszerzenia.
3 maj 22:27
Godzio: A co do polskiego, jak ja się cieszę, że zdawałem jak nie było pytań tylko prezentacje

To
byłaby masakra
3 maj 22:29
Kejt: no właśnie, o to się martwię..
3 maj 22:29
Matur: Nie śpią. Czytają streszczenia
3 maj 22:33
Metis: Rok na forum
3 maj 22:36
Kejt: Ja już będę miała staż.. z 5−6 lat?
3 maj 22:38
Godzio:
Ja z 2010
3 maj 22:41
Godzio:
Tfu, nawet 2009 (październik)
3 maj 22:41
3 maj 22:54
Ajtek:
Połamania długopisów na pisemnych, żeby Wam języki kołkiem stanęły na ustnych

Przykazanie maturzysty: "Matura jest po to, żeby ją zdać".
3 maj 23:04
Metis: Powodzenia !
3 maj 23:11
Hugo: VALAR MORGHULIS
Życzę wam limx
a−>0,5− arcsina punktów

.
.
.
.
.
.
.
.
Hugo życzy wam mniej
3 maj 23:32
Staruch: Mature zdawalem w ubieglym roku. Mimo, iz prawie nigdy (za czasow licealnych) nie korzystalem z
tego forum, to sama strona byla dla mnie bardzo przydatna (powtorka teorii, powtarzanie
schematow etc.).
Chociaz, musze oddac, ze google niejednokrotnie odsylalo mnie pod ten adres i to dzieki
rozwiazaniom wielu z Was, kochani pomagacze, mialem szybkie, proste i zwiezle odpowiedzi.
Stokrotne dzieki moi mili! Zapewne nie zdajecie sobie sprawy z tego, ilu anonimowym osobom
pomogliscie. Moze przydalby sie jakis licznik wyswietlen forumowych tematow? ^^
Pochwale sie swoimi wynikami: podstawa 100, rozszerzenie 94 (oczywiscie "glupotki").
Ciezka praca poplacila, mam nadzieje, ze rowniez tegorocznym maturzystom sie uda

Przypominaja mi sie piekne, licealny czasy... Z ogromna przyjemnoscia cofnalbym sie w czasie!
Nostalglem na mysl o zeszlorocznej maturze... Zerowa wiedza z j. polskiego i ten strach w
oczach o godzinie 24, kiedy to kladlem sie spac... ze niby jutrzejszy dzien moze okazac sie
najgorszym w zyciu (za sprawa kardynala)
3 maj 23:38
bezendu:
100% dla tych którzy systematycznie liczyli zadanka, świątek, piątek czy niedziela i dla tych
którzy pomagali na forum innym, tym się należy
3 maj 23:38
kyrtap: no te świątki to już daruj tam
3 maj 23:40
bezendu:
Nie radzę oglądać arkusza, tylko robić po kolej, bo można się zdołować czasami
3 maj 23:42
Staruch: Haha, a propos liczenia − nie wiem jak inni, ale swojego czasu, ja tylko analizowalem zadania z
internetow... (m. in. z tego forum)

szkoda czasu na obliczenia, delty, kalkulatory... :C
3 maj 23:42
Staruch: @bezendu
Ale jesli jedno nie bedzie wychodzic, to proponuje przeskoczyc do nastepnego, moze pozniej
trafi sie lepszy pomysl. Zreszta szkoda pol matury siedziec nad pierwszym zadaniem − przeciez
to moze miec fatalny wplyw na wynik...
Osobiscie robilem od najlatwiejszych do najtrudniejszych. Chociaz wszystkie byly banalne
3 maj 23:44
Frescocs: Ile z polskiego miałeś

?
3 maj 23:45
Mila:
Dzięki
Staruch za dobre słowo. Powodzenia w życiu.
3 maj 23:45
kyrtap: Życie jest najważniejsze prawda Pani Milu?
3 maj 23:47
Staruch: Rocznik 95 − taki ze mnie staruch

Z j. polskiego wpadlo 68% (uratowalo mnie "czytanie ze zrozumieniem"), choc przyznam, ze
trzeslem gaciami o kardynala
3 maj 23:50
Frescocs: Ja również 95

...technikum. Z polskiego mam podobnie do Ciebie. Trzęsę portkami ale dam
radę!
3 maj 23:51
Staruch: Wez magnes, nawet ze dwie tabletki. Pomaga na stres

Osobiscie − nastawialem sie na jakas poezje. Wstalem nawet o 6 rano (przed matura) i
powtorzylem tworcow, epoki oraz kilka podstawowych wierszy. Tak, aby zablysnac jakimis
walorami i miec jakakolwiek wiedze. Ale byl tylko pan tadeusz (albo potop?) i wesele (ktore
pisalem).
Najgorsza byla nieznajomosc postaci i glownego watku
3 maj 23:54
Qulka: a ja przed maturą układałam puzzle do 7 rano
3 maj 23:55
Frescocs: Trzymajcie kciuki!

Idę spać.
3 maj 23:55
Frescocs: Dobranoc
3 maj 23:55
Kejt: magnes.. lepiej nie jeść, lepszy magnez.
3 maj 23:57
Hugo: Hugo mial
30% usty polski
30% pisemny polski
dolną równą granice na AGH swojego kierunku 600/1000pkt
600 = (mat rozsz+matm podst)*4+ang pods+ang rozsz
3 maj 23:58
Frescocs: Jaki kierunek Hugo?
3 maj 23:59
Staruch: A co, nie moglas zasnac?

U mnie najgorsza noc to byla przed matma rozszerzona. Mialem swiadomosc, ze nie poszla mi
fizyka rozszerzona (78%) i matematyke musze zdac na ~100% (tak czy owak celowalbym w taki
wynik, lecz byla to juz "ostatnia" szansa − po zaprzepaszczonej fizyce).
Do dzisiaj mam przed oczami maturalny tydzien. Cos niesamowitego...
3 maj 23:59
Hugo: infa stosowana
4 maj 00:00
Frescocs: Właśnie jest jedną z moich opcji na AGH

polecasz?
4 maj 00:00
Hugo: fajnie jest szczególnie na miasteczku wieczorem

Rób co lubisz
4 maj 00:02
Frescocs: Wiem, że infy są i po 900 punktów i tak się zastanawiałem czy duża różnica jest między tą 600 a
900 i jaka
4 maj 00:03
Staruch: Do starych wyjadaczy − tez mieliscie z tylu glowy mysli w stylu:
"O ja pie*dole... Masakra jakas... Co ja zrobilem... Niby taki zdolny chlopak, a zamiast sie
uczyc, to znalazlem sobie przed maturami dziewczyne. Zamiast sie uczyc, to sie opierdzielalem.
I co? I przez brak samoorganizacji oraz lenistwo moge zaprzepascic szanse na jakis dobry
kierunek, moge osiagnac slaby wynik i miec wyjety rok z zycia, bo bede powtarzal matury...
Jaki ja bylem lekkomyslny − na wlasne zyczenie sam moge pozbawic sie dobrych wynikow... BOZE,
tylko TY mi zostales − RATUJ!"
Nie jestem jakims wielkim panikarzem (raczej typ "wyjebkowicza"), ale serio, takie cos
narodzilo sie w mojej glowie przed samymi egzaminami
4 maj 00:03
Hugo: @Frescocs Różnica jest prosta
na tej niższej jest Hugo czyli jest zaje*****

...
Lepiej iść na niższą, uczelnia cie nie nauczy , to sam musisz sie uczyć. A na niższej więcej
masz na to czasu.
4 maj 00:05
Qulka: zależy do jak starych wyjadaczy

za moich czasów maturę trzeba było tylko zdać

a egzaminy
to na luzie, bo na mój kierunek było 3 miejsca na kandydata
4 maj 00:07
4 maj 00:07
Staruch: @Hugo
Brzmi to nieco irracjonalnie...

Lepsza wymaga − na lepszej z pewnoscia musisz sie tego nauczyc (inaczej wylecisz).
Gorsza nie wymaga − na gorszej sie tego nie nauczysz (imprezy, browarki i inne przyjemnosci
jednak biora gore). Na samodzielna nauke, wbrew pozorom, przewaznie brakuje motywacji. A
studia sa po to, aby dac Ci kopa i zagnac do ksiazek (pod presja oblania).
4 maj 00:07
Staruch: Zaprawde powiada Wam staruch z '95:
Idzcie na jak najlepsze uczelnie i prestizowe kierunki!
4 maj 00:09
Hugo: @Qulka:
Qulka była piękną licealistką i rektor jej powiedział "Panie (na rekrutacje) przodem" .

A można z ciekawości spytać która byłaś na liście przyjętych? Tam wyżej sb żartuje oczywiście,
podziwiam twoją wiedzę. : )
4 maj 00:10
Qulka: na pewno w pierwszej 40stce

bo tylu było kandydatów a miejsc na kierunku 120
4 maj 00:14
Hugo: @Qulko: Bardzo bym cie prosił z fizyki jutro albo pojutrze , mam nadzieje że wesprzesz
4 maj 00:16
Obserwator: 1. Komplementy
2. Prośba
3. Załatwione
Brawo Hugo
4 maj 00:17
Qulka:
4 maj 00:18
Hugo: Lektury ktos obstawial jakie będa?
4 maj 00:54
kyrtap: ja
4 maj 01:08
4 maj 01:09
Marysia:
Szkoda, że wcześniej tego nie widziałam
4 maj 07:25
Hugo: 8) Come On Merry .Sia
Jestes na forum matematycznym , lubisz matme

nie lubisz polskiego <=> potrzebujesz 30%

napiszesz
4 maj 10:28
5-latek: Polecam przejrzenie w archiwum postow przed matura 2014.
Wtedy
Hugo był de best

Dzisiaj to
Matematyczny Ksiaze
4 maj 10:34
Hugo:

Hugo był beznadziejny ale zdeterminowany ... z resztą jak nadal

ale teraz wie jak pojechać maturzyste życząc mu .... pkt
4 maj 10:38
Hugo: za 2 lata inżynier
za 4 lata magister
za 7 lat doktor
za 10 lat seminarium // Hugo nie wie 8)
Czujecie to jak będę leczyć a potem nawracać
4 maj 10:52
5-latek: Czyli planujesz za 10 lat ojciec
Hugo ?
4 maj 10:57
Metis:
4 maj 11:00
Hugo: Hugo odnalazł już Hugusie , jest z francji i ma już z nią 5 miesięcy :33333 ! w wakacje wspólna
praca w Niemczech.. Co do ojcostwa to kiedys na pewno muszemieć swojego następce który
odziedziczy talent Huga.
A wracając jaki bylem rok temu a jaki jestem teraz to np. TY rok temu jeszcze byleś kur**plem
4 maj 11:01
5-latek: Miałem na myśli bialy habit

Pewnie ze tak . W tamtym roku Pani przedszlolanka tak bardzo nie chcia się ze mna bawic jak w
tym roku .
W następnym obiecala mi ze będzie lepiej niż w tym
4 maj 11:05
bezendu:
4 maj 11:09
bezendu:
Dzieci Hugo będą na forum matematyka.pisz ? Ludzie nie wytrzymają tego psychicznie
4 maj 11:10
Hugo: bezsensu 
.
.
.
czekam porównać mature rozsz ! Bo będą
+ stara 2014
+ stara 2015 technikum
+ nowa 2015 liceum
dobrze mowie : >? point = point a poziom trudności −,− (...)
4 maj 11:25
Theosh: A nie będzie starej 2015 dla tych co poprawiają?
4 maj 11:51
kyrtap: jednak ciekawsza była stara matura z języka ojczystego
4 maj 12:06
bezendu:
Macie arkusz z polskiego już ?
4 maj 12:10
bezendu:
Część już dziś będzie miała deadline a co dopiero jutro
4 maj 12:11
Metis: bezendu niektórych pytań już możesz szukać na zadane
4 maj 12:12
Lukas:
Lalka i Pan Tadeusz czyli prościej niż w tamtym roku, w maju wesele w sierpniu poprawiny

kto pisał ten pamięta
4 maj 12:13
kyrtap: Fajnie się z "starą" maturą pożegnało CKE
"Dziady" − starzy ludzie
" Z legend pradawnego Egiptu" − pradawne coś czyli też stare
4 maj 12:13
bezendu:
Metis

Daj linka.
4 maj 12:14
kyrtap: Ja akurat Lukas się topiłem
4 maj 12:14
bezendu:
Ja czekam na piątkowy arkusz dla starej podstawy
4 maj 12:14
kyrtap: jak można trzepać ciągle tę Lalkę
4 maj 12:15
Lukas:
Ja wybrałem Potop, ale moje czytanie potopu skończyło się na 100 stronach więc to jakiś sukces,
a wesela nie brałem bo nie lubię poprawin
4 maj 12:15
Metis: Nie mam
bezendu, co roku jest kilkanaście pytań z matury − pisanych w czasie egzaminu.
Jak udostępnią arkusz będzie można wyszukać
4 maj 12:17
Lukas:
Dobrze, że mam maturę za sobą, teraz mogę spokojnie poleżeć w łóżku
4 maj 12:18
4 maj 12:25
Hugo: bezendu ty lubisz całki , masz ochote na ∫
1310 2xdx

?
4 maj 13:44
Hugo: #!/usr/local/bin/perl
print "dd\n";
chomp($a = <STDIN>) ;
print "liczba to: $a/n";
$a=3;
$a*=2;
$b =222;
$c = $b x $a;
print "oto: \n $c \n";
print "\n" ;
:((
4 maj 13:57
bezendu:
13
∫ 2xdx=....69
10
∫2xdx=2∫xdx=x2+C
13
[x2] =132−102=69
10
4 maj 13:57
Hugo: 
ja sie pytam czy masz ochote a ty rowiązujesz
4 maj 13:58