a tu mam gwozdzia ;)
laik matematyczny: gwozdzia nad ktorym sie dlugo glowie.....
logx8√2 = 4
wyglada na proste ,ale nie wiem jak rozwiazac
3 maj 18:42
Saizou :
skorzystaj z tego że logab=c⇔ac=b
3 maj 18:44
J:
⇔ x4 = 8√2 ⇔ 22x = 27/2 ⇔ x = ... ?
3 maj 18:46
laik matematyczny: nadal nie wiem
3 maj 18:47
laik matematyczny: √128
3 maj 18:49
3 maj 18:50
laik matematyczny: x=7 chyba niemozliwe..
3 maj 18:51
J:
masakra ... podziel obie strony przez 2
3 maj 18:52
laik matematyczny: sorka 7/4
3 maj 18:56
J:
OK
3 maj 18:56
laik matematyczny: 744= 8√2 dziwne rozwiazanie a moglo byc tak 4√8√2=x
3 maj 19:01
J:
nie .. to co napisałeś/aś to: x1/4 =8√2
3 maj 19:04
laik matematyczny: aha,dziekuje
3 maj 19:06
Mila:
x4=272 /14 pierwiastkujemy obustronnie
x=(272)14
x=278
3 maj 19:14
J:
to jest tak, jak się pisze rozwiąznie nie patrząc na równanie

Pozdrawiam
3 maj 19:17
Mila:

Trzeba przepisać na kartkę, bo tu źle widać. Też pozdrawiam.
3 maj 20:13