Uklad rownan
marcel: 4x+3y−2=0
3x−2y−1=0 rozwiazac uklad rownan pomoze ktos?
3 maj 18:12
3 maj 18:18
Janek191:
4 x + 3y = 2 / * 2
3 x − 2 y = 1 / * 3
−−−
8 x + 6 y = 4
9 x − 3 y = 3
−−−−−−−−−− dodajemy stronami
17 x = 7 / : 17
=========
4 x + 3 y = 2 / * 3
3 x − 2y = 1 / * ( − 4)
−−−−−−−−−
12 x + 9 y = 6
− 12 x + 8 y = − 4
−−−−−−−− dodajemy stronami
17 y = 2 / : 17
=========
Jest to metoda przeciwnych współczynników.
4 maj 10:09
5-latek: Czesc

I co narobiles ?
Już teraz nie zdazysz na egzamin z polskiego

Wiec możesz sobie zaspiewac
Znow za rok matura
4 maj 10:28
Janek191:
Właśnie mija okrągła rocznica mojej matury
4 maj 10:34
4 maj 10:38