asymptoty
maturzysta: pytanie czy jak asymptota pozioma ma równanie np y=−2 i rysuję wykres nakładając wartość
bezwzględną na funkcję to przy odbijaniu tej części co jest pod osią ox tą asymptotę też się
odbija czy nie?
3 maj 17:19
5-latek:

Npnarysuj sobie wykres takie funkcji
3 maj 17:25
5-latek:

Teraz nalozmy na ta funcje wartość bezwzgledna
| | 1 | |
czyli nany funkcje y= | |
| −3| |
| | x+2 | |
czy już widzisz ?
Pytanie maturzysto . Dlaczego nie zrobiles tego sam ?
3 maj 17:29
maturzysta: no właśnie i teraz nakładając na całość wartość bezwzględną czy trzeba narysować przerywaną
y=3?jak narysować wiem tylko czy tą asymptotę też narysować?
3 maj 17:29
PW: Misiu, tu się nic nikomu nie odbija. Nie pisz takich koszmarów na egzaminie. Dlaczego symetrię
osiową nagminnie kojarzy się z pijacka reakcją organizmu? Rozumiem, że ćwiartki w
trygonometrii, to ma już ustaloną tradycję. Idzie nowa świecka tradycja?
3 maj 17:29
maturzysta: dzięki cofam pytanie bo w tym samym czasie pisaliśmy jeszcze raz dzięki
3 maj 17:30