matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
skala jednokładności
MARK:
wyznacz skale jednokładności k, ktorej obrazem odcinka długosci 5 cm jest odcinek 12,5 cm
3 maj 15:28
Janek191:
5 k = 12,5 k = 12,5 : 5 = 2,5
3 maj 15:37
MARK:
dzieki wielkie
3 maj 15:45
Mila:
Albo k=−2.5
3 maj 17:28