matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć
Tosia:
log3edo2−ln6+ln2e= oblicz
3 maj 14:01
M:
23 cze 06:32
Little Mint:
log
e
e
lne
log3e
2
=2log3e=2(log3+loge)=2(log3+
)=2(log3+
)=
log
e
10
ln10
1
1
=2(log3+
)=2(0,477+
)=2(0,477+0,434)=2*0,911=1,822
ln10
2,303
Pytanie . Czy dobrze to policzyłem ?
23 cze 23:04