Szereg geometryczny
Czy jest jakiś geniusz: | | (x+3)x | | (x+3)x2 | |
Wyznacz dziedzinę funkcji f(x)=x + 3 + |
| + |
| + ... |
| | x−2 | | (x−2)2 | |
a następnie
narysuj wykres funkcji f
podaj zbiór wartości funkcji f.
3 maj 12:26
J:
a1 = x + 3 q = x/x − 2
3 maj 12:37
Qulka:

ZW y∊(−
∞;3,125)
3 maj 12:38
Czy jest jakiś geniusz: Z:q∊(−1,1)
trzeba to rozwiązać?
3 maj 12:41
Qulka: tak
3 maj 12:43
Czy jest jakiś geniusz: Dziękuję za pomoc! <3

A jeżeli D funkcji wynosi (1,+
∞) to nie rysujemy już dalej wykresu tak?
3 maj 12:59
Eta:
Qulka........ jest
geniuszem
3 maj 16:27
Qulka: jeśli D jest ograniczona to wykres też
3 maj 18:23